זריקת אובטירל

במידה ואת נמצאת בתהליך של טיפולי פוריות ובניסיונות להיכנס להריון, כנראה שיצא לך לשמוע על זריקת האובטירל. אזכור של זריקה עלול להפחיד, אך חשוב לזכור שמדובר בזריקת מרשם שיכולה לסייע לך להשיג את ההריון המיוחל. אני מזמין אותך לגלול מעט למטה ולקרוא את כל המידע שחשוב לדעת בנוגע לזריקת אובטירל.

מהי זריקת אובטירל וכיצד היא מסייעת בקליטת הריון?

זריקת אובטירל היא למעשה זריקה של תרופת מרשם המכילה הורמון בשם כוריגונדוטרופין אלפא. הורמון זה הוא בעל תעודת זהות גנטית כמעט זהה להורמון שקיים בגוף האישה, הורמון בשם כוריוניקגונדוטרופין, אשר נמצא במערכת הפוריות.

באמצעות זריקת האובטירל, ניתן לסייע לגוף להאיץ את תהליך הבשלת הזקיקים אצל נשים בעלות היסטוריה של טיפולי פוריות שונים. חשוב לשים לב כי הזריקה לא תוכל להוביל לתחילת התפתחות הזקיקים, אלא רק להאיץ את תהליך ההתפתחות שהם. בנוסף, הזריקה יכולה לסייע בשחרור ביציות מהשחלות אצל נשים בעלות בעיות ביוץ.

מהן הוראות השימוש בזריקת אובטירל?

את הזריקה ניתן לקחת באופן עצמאי בבית, לאחר שהוראות השימוש הועברו במלואן על ידי הרופא המטפל. יש לקחת זריקה פעם אחת ביום, באופן תת עורית, כאשר במזרק יש 250 מיקרוגרם של התרופה. חשוב לזכור כי כל מזרק הוא חד פעמי, וכי אין להשתמש באותו מזרק עבור מספר הזרקות.

האם יש נשים שלא יכולות להשתמש בזריקת אובטירל?

כן. חשוב לדעת כי ישנן נשים אשר לא יכולות להשתמש בזריקת אובטירל על מנת לשפר את סיכוייהן להיכנס להריון:

  • נשים אשר סובלות מציסטות בשחלות
  • נשים אשר סובלות משחלות מוגדלות
  • נשים בעלות היסטוריה\מחלה פעילה של סרטן הרחם
  • נשים בעלות היסטוריה\מחלה פעילה של סרטן השחלה
  • נשים בעלות היסטוריה\מחלה פעילה של סרטן השד
  • נשים הסובלות מבעיות קרישה בדם
  • נשים אשר סובלות מגידול בבלוטות שונות בגוף, כדוגמת בלוטת יותרת המוח.

בנוסף, על נשים אשר סובלות משינויים בפעילות בלוטת התריס ובלוטת הכליה להגיע לייעוץ רפואי טרם נטילת הזריקה ולנקוט במשנה זהירות.

האם יש לזריקה תופעות לוואי?

בדומה לזריקות רבות, גם לזריקת אובטירל עלולות להיות תופעות לוואי, אך חשוב לזכור שהן לא מופיעות אצל כל אחת ויכולות להשתנות בין מטופלות. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של הזריקה הם יציאות רכות, כאבי בטן בדרגות כאב שונות, קשיי נשימה, שינויים במתן שתן ובחילות. במידה ואת חשה את אחת מתופעות הלוואי בתקופת ההזרקה יש לפנות לבית החולים באופן מידי.

אני מקווה שהמאמר העניק לך את כל המידע שאת צריכה בנוגע לזריקת אובטירל. אם את חושבת שאת מתאימה לשימוש בזריקה, במידה ונותרו לך שאלות או שתרצי להתייעץ בנוגע למקרה האישי שלך – אני מזמין אותך ליצור איתי קשר ולהגיע לבדיקה במרפאה בהקדם האפשרי. ניתן ליצור קשר עם המרפאה דרך הטלפון: 054-3160702.