כיור נירוסטה למטבחים תעשייתים

איך לבחור נכון כיור נירוסטה?

לקוחות תעשייתיים רבים מבינים כיום את היתרונות של כיור נירוסטה ואת הערך המוסף שלו על פני מוצרים אחרים. במאמר הבא נרחיב על כך ונסביר מה אפשר לעשות עם כיור מן הסוג הזה לעומת כיור רגיל

נירוסטה הוא חומר גלם נפוץ בתעשייה הקלה והכבדה. עם זאת, לא רבים מביאים בחשבון את היתרונות של שימוש בנירוסטה גם על מנת לבנות ולייצר כיורים.

נכון להיום, כיור עשוי מנירוסטה שכיח בתעשייה לא פחות מאשר אצל לקוחות פרטיים – ואולי אפילו יותר. מכאן והלאה, השאלה המתבקשת היא מה היתרונות של כיור מן הסוג הזה וכיצד ניתן לנצל אותם על הצד הטוב ביותר.

למה דווקא כיור מנירוסטה?

 

ראשית, כיור נירוסטה הוא יפה ואסתטי ולכן מתאים גם למטבחים שחשופים בפני הלקוחות. הדוגמא הכי טובה לכך היא השימוש המסחרי בכיור מן הסוג הזה במסעדות ובתי אוכל, אך באותה מידה אפשר לראות את זה גם במפעלי תעשייה. אם רוצים להשאיר את הלקוחות והמבקרים עם רושם ראשוני חיובי, אין ספק שהשימוש בנירוסטה עושה את העבודה.

מבחינה טכנית, התקנת כיור נירוסטה היא גם קלה לשימוש ולהתקנה. ככל שהכיור קל יותר לשימוש והתקנה, כך זול יותר לשלב אותו בענפי התעשייה השונים. בזכות השילוב הנוח בענפי התעשייה, ניתן לחסוך בהוצאות – אך בלי שזה יבוא על חשבון האיכות, העמידות וכאמור גם האסתטיקה של כיורים מן הסוג הזה.

איך בוחרים כיור נירוסטה?

המראה המודרני של כיור מנירוסטה הופך אותו לפתרון מועדף עבור גופי תעשייה שונים. כאשר גופי התעשייה מחליטים לשלב את הכיור הזה במטבח שלהם, הם צריכים להביא בחשבון מספר שיקולי מפתח:

א. סוג הכיור

בשלב הראשון צריך להשוות ביו כיור נירוסטה תלוי, בודד, כפול או עם משטח. כיור תלוי מתאים למשל למטבחים תעשייתיים קטנים יחסית, בעוד כיור בודד יכול להשתלב בצורה טובה במעבדות מחקר. לשם השוואה, כיור נירוסטה כפול אידיאלי עבור מסעדות ומקומות שבהם שומרים על הפרדה בין בשר וחלב – בעוד כיור רגיל מנירוסטה שמגיע עם משטח יכול להיות פתרון מובנה עבור מפעלי תעשייה ומטבחים זמניים.

ב. מיקום הכיור

בשלב השני מחליטים איפה למקם את הכיור לפי צרכי התעשייה. באופן עקרוני, הכיור מיוצר מפלדת אל חלד שהיא עמידה בפני מים וקורוזיה. עם זאת, כדאי לבחור בצורה מדויקת את המיקום של הכיור על מנת להבטיח נוחות ונגישות. בטווח הארוך, זהו פתרון מומלץ לכיורים כי הנירוסטה גם לא משחירה.

ג. גודל ומידות

בשלב השלישי נכנסים לעובי הקורה על מנת להשוות בין סוגים שונים של כיורים לפי המפרט, הגודל והמידות. בשביל לבחור את הכיור הנכון, צריך להחליט מה הגודל המבוקש ובאיזה אופן רוצים לשלב אותו בחלל הפנים הרלוונטי של המטבח התעשייתי. בשלב הזה, בודקים איזה כיור מגיע באיזה גודל ומה אפשר לעשות איתו. אם רוצים, אפשר גם לנצל את השלב של השוואה בין המפרט הטכני של כיורים שונים על מנת לבדוק עמידות לחומרי ניקוי, הפרשי חום וקור וכן הלאה.

התייעצות עם אנשי מקצוע

כמובן שנציגי התעשייה יכולים גם להתייעץ עם אנשי מקצוע בשביל לבחור את הכיור הכי נכון עבורם. כאשר מתייעצים עם אנשי מקצוע, מרוויחים את הפרספקטיבה האובייקטיבית שלהם לגבי ההבדלים בין סוגים שונים של כיורים.ברוב המקרים, אנשי מקצוע ממליצים לנציגי התעשייה להשתמש למשל בכיור עם משטח עבודה – או לבחור כיור כפול לחופש פעולה רחב ולשימושים שונים. בנוסף, ההחלטה על סוג הכיור צריכה להתייחס למסגרת התקציב.