סוגי רשתות

סוגי רשתות

היכרות עם סוגים שונים של רשתות יכולה לעזור לבחור ולהתאים אותם עבור הצרכים של קהל היעד. במאמר הבא נציג את ההבדלים בין הסוגים העיקריים ונסביר מה מאפיין כל אחד מהם

רשת היא פתרון הגנה מעולה שיכול לשמש למגוון רחב של צרכים ומטרות. באמצעות רשתות שונות ניתן למנוע חדירת מזיקים וחרקים אל תוך הבית, ליצור הפרדה מלאכותית בין שטחי מרעה ואף להגן על שדות חקלאיים שלמים מפני כניסת בעלי חיים. בנוסף, כל כלוב של בעל חיים מיוצר מרשתות ומטרתן היא בין היתר להגן מפני מעופפים. 

היצע של רשתות

הסיבה לכך שרשתות משמשות לטובת מגוון רחב של צרכים ומטרות היא שיש היצע רחב שלהן. במילים אחרות, דווקא בגלל שיש סוגים שונים של רשתות – ניתן להגיע למצב שבו מתאימים כל רשת לצרכים של קהל היעד ולמטרות שאותן מנסים להשיג. באופן הזה אפשר ליהנות מכל היתרונות של רשת איכותית ולשלב אותה בשגרה של הבית או המשק. 

הבדלים בין רשתות

הבעיה היא שלא כל מי שזקוק לרשת גם יודע לשים את האצבע על המאפיינים המיוחדים שלה. מצד אחד, צריך להכיר את ההבדלים בין סוגי הרשתות ולהביא בחשבון את היתרונות או החסרונות של כל דגם. מצד שני, חשוב גם להבין מה משותף לרשתות השונות. לאחר מכן, צריך להיכנס אל עובי הקורה ולהתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי האופן שבו מתקינים רשתות.

רשתות מולחמות גולוונות

רשתות מולחמות שעוברות תהליך של גלוון הופכות להיות עמידות בפני קורוזיה, בלאי ושחיקה. בגלל התכונות הללו של הרשתות, ניתן בקלות יחסית לשלב אותן בחלל החוץ. אלו רשתות שמתאימות לחלל החוץ של הבית ולא אמורה להיות בעיה לשלב אותן גם תחת חשיפה ישירה לפגעי מזג האוויר, השמש, הגשם וכן הלאה. 

רשת פיברגלס נגד יתושים

אצל לקוחות פרטיים, הדגש הוא על שימוש בסוגים שונים של רשתות פיברגלס נגד יתושים. זו רשת עמידה יותר בהשוואה לפתרונות הרגילים והיא מתאימה להתמודדות עם סוגים שונים של מעופפים. מלבד בתים פרטיים, ניתן לשלב רשת פיברגלס נגד יתושים גם בסוגים שונים של צימרים, בתי הארחה וכן הלאה. 

רשת נגד יתושים

 

רשת משושה מצופה

רשת לול, שמכונה בעגה המקצועית רשת משושה מצופה, יכולה להתאים ללול של תרנגולות או למקומות נוספים ברשת. כאן הדגש הוא על מרווחים יחסית רחבים בין החלקים השונים של הרשת, אך עדיין תוך כדי אפשרות למנוע מעבר של גורמים לא רצויים או בריחה החוצה של העופות והתרנגולות. כמו כן, כדאי לדעת שמדובר על רשת היגיינית מאוד שעולה בקנה אחד עם ההנחיות של משרד החקלאות לגבי רגולציה ופיקוח.

רשת מרעה

אחד הסוגים הבולטים של רשתות בשטחים ציבוריים ובשטחי חקלאות כאלה זו רשת מרעה. בשטחי חקלאות, משתמשים ברשת מרעה על מנת להפריד בין אזורים שונים וכדי למנוע מעבר לא רצוי של בקר. בשטחים פרטיים או סביב ערי מגורים ומושבים, אפשר לראות שילוב של רשת מרעה לצורך מניעת מעבר של בעלי חיים אל כבישים. בפועל, רשת מרעה היא יציבה וחזקה מאוד ולכן בעלי חיים גדולים מתקשים להתגבר עליה.

רשת פלסטיק או רשת אקספנדד

סוג אחר לגמרי של רשת שבה אפשר להשתמש מיוצרת מפלסטיק. כאן לא מסתפקים בברזל או במתכת על מנת לייצר את הרשת, אלא נעזרים בפלסטיק ובתכונות המיוחדות שלו. בין היתר, תכונות אלו כוללות יכולת גמישות גבוהה של הפלסטיק והתאמה לצרכים שונים. לשם השוואה, רשת אקספנדד יקרה יותר אך גם עמידה.